Espanja

2018-02-13 13:37:03

Aloitin avovesileireilyn tammikuussa kymmenen päivän leirillä Espanjan Sevillassa. Oli kulunut yhdeksän kuukautta, kun viimeksi olin ollut vesillä kunnolla. Ensimmäiset melontakilometrit olivat mielenkiintoisia, koska kaikki selän pienet lihakset menivät hapoille ja palautuminen oli hidasta. Parin päivän melonnan jälkeen melonta alkoi kulkea paremmin ja melontatekniikka alkoi toimia. Harjoittelin yhdessä Niklas Vettasen kanssa ja vahingossa melontaminuutit nousivat liian korkeaksi kuntoon nähden. Tämä kostautui lepopäivän jälkeen siten, että en pysynyt kolmeen päivään melomaan. Selän pienet lihakset olivat niin tulehtuneet uudesta ärsykkeestä, etten pystynyt istumaan kajakissa yli 15min. Vasta viimeisillä päivillä melonta alkoi rullaamaan taas hyvin ja olisi toivonut leirin jatkuvan vielä muutaman päivän pidemmälle.

Tässä oli pähkinänkuoressa ensimmäinen kosketus melontaan loukkaantumisen jälkeen. Suurin huomio mikä tuli tehtyä, ettei kannata alkaa ahnehtimaan minuutteja vielä tässä vaiheessa.

 

Ensimmäisen avovesileirin jälkeen olin Suomessa pari viikkoa ennen seuraavaa kahden viikon leiriä Sevillassa.

Olen siis parhaillaan viimeistä päivää Sevillassa ja koko tämä leiri on mennyt mallikkaasti. Olen löytänyt harjoittelutavan yhdessä valmentajan kanssa miten pystyn harjoittelemaan laadukkaasti paljon. Tämä toteutettiin siten, että olen noin 30min vesillä kerralla ja siitä 1/3 olisi tehollista aikaa(Vauhtikestävyyttä). Näitä harjoituksia oli kolmesta neljään päivässä ja on tuntuvan toimivan todella hyvin. Toivottavasti seuraavalla leirillä pystyisin olemaan vesillä yli 45min kerralla ;D

© 2016 - Miika Dietrich
Yhteydenotot:

mia.dietrich@gmail.com

Toteutus:

Kotisivujen toteutuksesta ja ylläpidosta kiitos Tovarin poppoolle!

Se mukavempi digitoimisto